• General


    • Υποστήριξη Γονέων

      Οι χαρακτήρες που προέρχονται από τα μέσα έχουν μεγάλη σημασία για την καθημερινή ζωή των παιδιών και την προσωπική τους ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό, το θέμα θα πρέπει επίσης να συζητηθεί μεταξύ των επαγγελματιών της ΠΕ και των γονέων.

      Εάν ασχοληθείτε με το θέμα αυτών των χαρακτήρων, είναι καλή ευκαιρία να ανταλλάξετε πληροφορίες με τους γονείς σχετικά με το ευρύ φάσμα και την συνάφεια των χαρακτήρων των μέσων. Για παράδειγμα, οι γονείς ενδέχεται να είναι σίγουροι ότι χειρίζονται σωστά το θέμα με τους χαρακτήρες από τα μέσα. Εδώ μπορεί να είναι χρήσιμο οι επαγγελματίες της ΠΕ να τους παρέχουν υλικό ή να περιλάβουν πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα όταν τους συναντούν στις ημέρες γονέων. Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να παρουσιάσετε στους γονείς συγκεκριμένα αποτελέσματα εργασίας σχετικά με το θέμα των ηρώων των μέσων. Οι συνομιλίες μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικές αν προβάλετε σχετικές χειροτεχνίες, πίνακες ζωγραφικής, αφίσες ή κολλάζ που γίνονται από τα παιδιά με την βοήθεια σας.

      Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς τον ρόλο που παίζουν οι χαρακτήρες των μέσων στην αναζήτηση προσανατολισμού και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι, εκτός από τους φίλους και τα αδέλφια, οι γονείς έχουν επίσης σημαντική επιρροή σχετικά με ποιους ήρωες των μέσων προτιμούν τα παιδιά.

      Οι επαγγελματίες του τομέα της ΠΕ επωφελούνται επίσης από την ανταλλαγή απόψεων με τους γονείς, καθώς οι γονείς μπορούν να παρέχουν ενδιαφέρουσες γνώμες για την παιδαγωγική εργασία στην ΠΕ σχετικά με αυτό το θέμα.

      Ξεκινήστε τώρα και δοκιμάστε τις γνώσεις σας στην πράξη. Τα πρακτικά μας παραδείγματα μπορεί να σας δώσουν κάποιες αρχικές ιδέες.


      Ερωτήσεις κατανόησης

      1. Πώς μπορείτε να υποστηρίξετε τις συζητήσεις σας σχετικά με τους ήρωες μέσων ενός παιδιού με τους γονείς του για την ανταλλαγή αποτελεσματικών σχετικών πληροφοριών;

      2. Γιατί είναι σημαντική η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με χαρακτήρες των μέσων μεταξύ επαγγελματιών της ΠΕ και γονέων;