• Ήχος στην Πράξη

    Όπως και στην ενότητα φωτογραφιών και βίντεο, θα πρέπει να δείξετε στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν τις συσκευές εγγραφής ήχου. Πολλοί από τους κανόνες που παρουσιάζονται στην Ενότητα 6 μπορούν επίσης να εφαρμοστούν όταν εργάζεστε με ήχο.

    Οι λειτουργίες μιας συσκευής υπαγόρευσης (π.χ. ως εφαρμογή στο τάμπλετ) πρέπει να συζητούνται με τα παιδιά:

    • Πού μπορώ να ξεκινήσω μια εγγραφή;
    • Πώς μπορώ να σταματήσω μια εγγραφή;
    • Πώς τελειώνει μια εγγραφή;
    • Πού μπορώ να ακούσω ξανά την εγγραφή;

    Συσκευή υπαγόρευσης

    Τα περισσότερα τάμπλετ και έξυπνα τηλέφωνα διαθέτουν ήδη ενσωματωμένη εφαρμογή υπαγόρευσης που σας επιτρέπει να καταγράφετε με καλή ποιότητα. Ελέγξετε την συσκευή σας και εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες της εφαρμογής. Στη συνέχεια μπορείτε να καθοδηγήσετε τα παιδιά. Εάν δεν υπάρχει προ-εγκατεστημένη εφαρμογή στην συσκευή, υπάρχει μεγάλη ποικιλλία εφαρμογών διαθέσιμων για λήψη (π.χ. στο Google Play Store).

    Εάν μια ιστορία πρόκειται να ειπωθεί μέσω ενός ηχητικού έργου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ένα σύντομο σενάριο και την διάρκεια του έργου μαζί με τα παιδιά εκ των προτέρων. Αυτό διευκολύνει τον ρεαλιστικό σχεδιασμό και μειώνει τον χρόνο προετοιμασίας.

    Η διαφορετική μουσική παράγει διαφορετικά αποτελέσματα. Μιλήστε στα παιδιά όχι μόνο για το είδος της ιστορίας που θέλουν να πουν, αλλά και για τα συναισθήματα που θέλουν να προκαλέσουν στον ακροατή. Ακούστε μαζί διαφορετικούς τίτλους μουσικής και συζητήσετε ποια μουσική ή ήχος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και σε ποιο σημείο της ιστορίας.

    Φυσικά, είναι διασκεδαστικό να βρίσκουμε ήχους στη φύση ή να τους παράγουμε τεχνητά. Υπάρχει, όμως, και η δυνατότητα λήψης δωρεάν διαθέσιμων ήχων από το Διαδίκτυο.


    Ιστοσελίδες Θέματα
    Salamisound: www.salamisound.com Μουσική και ήχοι για δωρεάν λήψη.
    Audiyou: www.audiyou.de Διαδικτυακή πύλη για την μεταφόρτωση και την λήψη αρχείων ήχου με μια επιπλέον σελίδα για παιδιά.
    Auditorix: www.auditorix.de Πρόκειται για ένα συνεργατικό πρόγραμμα για την σκόπιμη εκπαίδευση ακοής και την προώθηση της ακοής για παιδιά. Με μια επιπλέον σελίδα για παιδιά. Μουσική και ήχοι για δωρεάν λήψη.
    Λήψη δωρεάν ήχων στο GarageBand για iOS: https://support.apple.com/el-gr/HT208195 Στο GarageBand για iOS 2.3, χρησιμοποιήστε την βιβλιοθήκη ήχων για να κατεβάσετε επιπλέον δωρεάν πακέτα ήχων και να τα χρησιμοποιήσετε στα τραγούδια σας. Τα πακέτα ήχων περιλαμβάνουν, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, Όργανα αφής, Apple Loop, πρότυπα Live Loop και προεπιλογές κιθάρας και οργάνων.

    Ήχοι προς λήψη



    Βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με την πολιτική απορρήτου και τα πνευματικά δικαιώματα με κάθε έργο μέσων.


    Ερωτήσεις κατανόησης

    1. Πού μπορείτε να βρείτε ήχους για χρήση στα ηχητικά έργα σας;

    2. Υπάρχουν διαθέσιμοι ήχοι για λήψη;