• Основи на Windows Movie Maker 2012

    Програмата Windows Movie Maker 2012 е проста програма за създаване и редактиране на видео съдържание под Windows 7 или Windows 10. Тъй като тази програма не може да се използва от малки деца, тя се използва от професионалистите в ОГРДВ за редактиране на (stop motion) видеоклипове, така че работата на децата да бъде представена в по-завършен вид.

    Важно:

    Windows Movie Maker 2012 вече не се поддържа Microsoft, поради което програмата не може да бъде изтеглена от Microsoft Store.

    За да бъде закупена/изтеглена програмата, трябва да потърсите трети доставчици. Търсете "Изтегляне на Windows Movie Maker" с помощта на търсачка, напр. Google, чрез която ще може да изтеглите програмата.


    Клавишът F1 на компютърната клавиатура или ? символа в лентата с менюта, в горния десен ъгъл на Movie Maker, ще ви отведе до онлайн помощ, където може да получите ясни напътствия.

    Разработчик: Microsoft
    Системи: Windows
    Цена: програмата е безплатна.
    Целеви групи: Педагогически специалисти, деца от начално училище -четвърти клас, родители.
    Забележка: Тази програма е сложна за тази възрастова група.
    Теми: Редактиране на видео, практическа работа с медиите
    Реклама: Няма реклама
    Използваемост: Напълно функционална офлайн.
    Навигация: Проста и ясна за по-големи деца и възрастни, сложна за по-малки деца.
    Дизайн: Прост, разбираем език; ясни и висококонтрастни цветове

    Как работи програмата Movie Maker 2012?

    Когато програмата се стартира, се отваря автоматично нов проект с името "My Movie".

    Първо се запознайте с програмата. Ако поставите мишката върху полетата с функции, ще се отворят обяснителни прозорци, които ще ви помогнат да изследвате функциите на програмата.

    Препоръчително е първо да запишете проекта под ново име в избрана папка. Това ще улесни намирането на пътя и редактирането на филма по-късно. Също така е полезно да събирате "суровия материал" в отделна папка.

    Можете да изтеглите кратко ръководство за работа с програмата или да разгледате следващото видео:


    Когато работите с Movie Maker, не забравяйте да следвате последователността: първо - редактиране на видео съдържание, след това добавяне на заглавие, текст и финални надписи и накрая музика. Ако след това смятате, че има нужда все още да изрежете част от видео, текстът и музиката ще се окажат на погрешно място и ще трябва да редактирате всичко. Важно е и суровите файлове и проекта да не се преместват на друго място по време на редактирането. Ако това се случи, програмата няма да може да намери материала отново.

    Започнете сега и изпробвайте знанията си на практика. Нашите практически примери може да ви дадат някои първоначални идеи.